Over ons

ONS VERHAAL

Van Ridder Jan Borluut tot Brasserie Borluut...


De Brasserie Borluut is gelegen in het hartje van Gent, de cultuurstad bij uitstek. Het is gevestigd in een twaalfde-eeuws herenhuis, enkele jaren ouder dan het fameuze Gravensteen. De charme straalt dan ook af van dit historische gebouw. Bovendien is op het gebouw, het welbekende Borluutsteen, het wapenschild van de familie te zien: drie lopende herten.


De brasserie is vernoemd naar ridder Jan Borluut. Jan Borluut was afkomstig van een rijke patriciërsfamilie. Jan is altijd een echte vechtersbaas geweest en heeft om die reden ook aan meerdere veldslagen deelgenomen. Een van die veldslagen was de historische Guldensporenslag van 11 juli 1302. Hier voerde Jan een groep Gentenaars aan tegen de Fransen.  Dit is opmerkelijk omdat het Gentse stadsbestuur zich destijds aan de zijde van de Fransen schaarden. Na afloop van de Guldensporenslag werd Jan Borluut tot ridder geslagen. 


Nu vindt u er een Brasserie. Vroeger bestond het uit 2 aparte zaken. Vandaag de dag herbergt het slechts één zaak: Brasserie Borluut. 

U kan er terecht na een lange dag shoppen, tijdens een citytrip door Gent, voor een vier-uurtje of voor een gezellig diner. Ons menu bevat een uitgebreide waaier aan dranken en gerechten. Waaronder onze heerlijke Gentse Waterzooi en de alom bekende en onder de Vlaming geliefde stoverij met frietjes. 


Ons restaurant is dé perfecte plek voor de liefhebbers van middeleeuwse architectuur en heerlijke Vlaamse gerechten. 


Wilt u op de hoogte blijven van wat Brasserie Borluut voor u in petto heeft? Hou dan zeker onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten!